Vloerverwarming

Copia de vloerverwarmingVloerverwarming komt van alle verwarmingssystemen het dichtst bij wat men noemt de ‘warmtebalans’. Het evenwicht tussen lichaamswarmte en omgevingstemperatuur, die wij als prettig ervaren. Dit ideaal wordt bereikt door de stralingswarmte van vloerverwarming, waardoor de lucht in het vertrek minder opgewarmd hoeft te worden. Men voelt zich prettig bij een omgevingstemperatuur die ongeveer 2°C lager ligt dan bij andere systemen. Hierdoor zal het energieverbruik ongeveer 10% minder zijn.

 

 

Kies voor kwaliteit

Vloerverwarming moet jarenlang zorgeloos woongenot opleveren. Verwerkt in beton, onder uw kostbare vloerafwerking zijn bij calamiteiten de buizen moeilijk te vervangen.vloerverwarming Pas dan ook op voor goedkope aanbiedingen. Op het eerste gezicht lijkt het onschuldig. Vraag om garanties en kies merkproducten zoals Comap en Igrova-Jet regelunits als hart van uw vloerverwarmingsinstallatie. Deze combinatie geeft u 10 jaar garantie op buizen en koppelingen met daarnaast een gevolgschade dekking.

Elektrisch systeem als alternatief

Bij renovatie is het niet altijd mogelijk om voldoende vloerhoogte te verkrijgen. Wij kunnen u dan b.v. een elektrisch vloerverwarmingssysteem als alternatief aanbieden, ook wordt dit type vloerverwarming toegepast in kleinere ruimtes zoals badkamers e.d.

Dat deze toepassing niet uitsluitend voor “kleine ruimtes” is weggelegd blijkt wel uit de elektrische vloerverwarming welke wij onlangs in een botenhuis hebben aangelegd, totaal 180 m2 met een thermisch vermogen van 90 kW !!!!