Temperatuurregeling

De meeste woningen zijn voorzien van een thermostaat, geplaatst in de woonkamer. Dit kan een handbediende kamerthermostaat of een te programmeren klokthermostaat zijn. Deze typen thermostaten meten de ruimtetemperatuur, schakelen de CV-ketel aan/uit of laten in modulerende uitvoeringen de ketel hoger of lager branden. Door op radiatoren (met uitzondering van de woonkamer) thermostatische afsluiters te laten monteren, kunt u per ruimte de gewenste temperatuur instellen.

focus-pro-6000-thermostat

Energie besparen

Verlaag de temperatuur ‘s nachts niet meer dan 5 graden omdat het anders verhoudingsgewijs veel meer energie kost om de ruimtes weer op de gewenste dagtemperatuur te krijgen. Teveel verlagen is dus verkeerd bezuinigen.

Weersafhankelijk temperatuur regelen

De zon, een open haard of veel mensen in de woonkamer waar de thermostaat gemonteerd is, zorgen voor uitschakeling van de CV-installatie. Overige ruimtes kunnen hierdoor behoorlijk afkoelen. Het meest comfortabel is de weersafhankelijke regeling. Deze regeling meet door middel van een buitenvoeler de buitentemperatuur en zorgt ervoor dat het CV-water voldoende op temperatuur is om alle vetrekken te verwarmen. Met een klokthermostaat in de woonkamer en thermostaatkranen op iedere radiator (inclusief woonkamer), zijn alle ruimtes individueel te regelen. Behaaglijk in de woon-, bad- en studeerkamer en bijvoorbeeld fris in de slaapkamers en bijkeuken. De klokthermostaat (van de weersafhankelijke regeling) zorgt automatisch voor een nachtverlaging.

Wi-Fi

In onze moderne tijd is communicatie via internet niet meer weg te denken en zo ook met de verwarming in uw woning, deze kan worden uitgerust met een thermostaat welke d.m.v. een WiFi verbinding verbonden kan zijn met het internet, hierdoor kunt u vanaf uw smartphone waar ook ter wereld uw c.v. installatie bedienen. En zelfs meer, uw installateur kan middels een speciale app storingen in uw c.v. ketel analyseren en mogelijk oplossen zonder dat u uit uw comfortabele stoel hoeft op te staan !!!

thermostaat 2